ΦΑΚΟΙ ΟΡΑΣΕΩΣ BlueBlock UV420 Protection 1,56

Νέο

Οι μοναδικοί φακοί οράσεως BLUEBLOCK μπλοκάρουν ΑΠΟΛΥΤΑ το βλαβερό μπλε φως που ακτινοβολεί ΠΑΝΤΟΥ η σύγχρονη ζωή μας!! TABLETS, Smartphones, οθόνες PC.

ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

70,00 Ευρώ/ζεύγος

για διοπτρίες  ΕΩΣ -/+ 4,00D

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ - ΑΠΟΔΕΙΞΗ της ζημιάς που προκαλείται στα μάτια μας!!

 

Περισσότερες λεπτομέρειες

70,00€

Περισσότερες πληροφορίες

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι επιστήμονες ασχολούνται με το μπλε φως και με το πως μας επηρεάζει.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε για τις βλαπτικές ιδιότητες του ήλιου, ο οποίος εκτός από το ορατό φως εκπέμπει και αόρατες υπεριώδεις ακτίνες που μπορεί να μαυρίσουν ή και να κάψουν το δέρμα μας.

Επίσης συχνά ακούμε και διαβάζουμε για το πόσο βλαβερός είναι ο ήλιος στα μάτια μας. Αυτό όμως που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το ορατό φως που εκπέμπεται από τον ήλιο περιλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών χρωματιστών ακτίνων φωτός που περιέχουν διαφορετικές ποσότητες ενέργειας.

Το ορατό φως είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι νομίζετε. Σκεφτείτε κάποιον ο οποίος περπατά έξω στο ηλιακό φως, χρησιμοποιεί tablets, υπολογιστές και smartphones! Με όλες αυτές τις δραστηριότητες και τις συσκευές τα μάτια εκτίθενται σε πολλές ορατές και αόρατες ακτίνες φωτός που μπορούν να έχουν μια σειρά από επιδράσεις στα μάτια και στο σώμα μας.

 

Τι είναι το μπλε φως;

Το μπλε φως είναι ένα μέρος από το λευκό ή ηλιακό φως. Συγκεκριμένα το ηλιακό φως αποτελείται από πολλές αποχρώσεις των χρωμάτων κόκκινο, πορτοκαλί κίτρινο, πράσινο και μπλε. Συνδυασμένες όλες αυτές οι ακτίνες δημιουργούν το λεγόμενο λευκό φως και όλη αυτή η ενέργεια ονομάζεται ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Μιλώντας απλά και χωρίς περίπλοκους όρους της φυσικής στο ένα άκρο του ορατού φάσματος της ακτινοβολίας βρίσκεται το κόκκινο φως και στο άλλο το μπλε. Αυτό σημαίνει ότι το κόκκινο φως έχει μεγάλο μήκος κύματος και μικρή ενέργεια, ενώ το μπλε φως έχει μικρό μήκος κύματος και μεγάλη ενέργεια.

Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτίνες ακριβώς πέρα από το κόκκινο άκρο του φάσματος του ορατού φωτός ονομάζονται υπέρυθρες, δηλ. θερμαίνουν, χωρίς να είναι ορατές. Σκεφτείτε ότι οι λαμπτήρες θέρμανσης που βλέπετε να διατηρούν ζεστό φαγητό στο τοπικό σας φαγητό εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία.

Στο άλλο άκρο του φάσματος του ορατού φωτός, οι ακτίνες του μπλε φωτός με τα μικρότερα μήκη κύματος (και την υψηλότερη ενέργεια) ονομάζονται μπλε-ιώδες ή ιώδες φως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αόρατες ηλεκτρομαγνητικές ακτίνες ακριβώς πέρα από το ορατό φάσμα φωτός ονομάζονται υπεριώδη (UV) ακτινοβολία.

Το μπλε φως μπορεί να έχει οφέλη, έχει όμως και κινδύνους. Παρακάτω θα βρείτε μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το μπλε φως:

Το μπλε φως βρίσκεται παντού

Ο ήλιος είναι κύρια πηγή μπλε φωτός. Έτσι όταν βρισκόμαστε έξω, λαμβάνουμε το μεγαλύτερο μέρος της μπλε ακτινοβολίας μέσω της έκθεσης στον ήλιο. Υπάρχουν όμως και άλλες πηγές μπλε φωτός, οι οποίες μπορεί να βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους και περιλαμβάνουν LED φωτισμό και τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης.

Επίσης οι οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, laptops, tablets, smartphones είναι πηγές εκπομπής μπλε φωτός.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το ποσό του μπλε φωτός που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές είναι μικρό, σε σχέση με αυτό που εκπέμπεται από τον ήλιο. Ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους οφθαλμιάτρους και τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του μπλε φωτός στα μάτια μας είναι ο χρόνος που περνάμε καθημερινά μπροστά από αυτές τις οθόνες, καθώς και η κοντινή απόσταση που τα κρατάμε μπροστά από το πρόσωπο και τα μάτια.

7 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: